Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΔΑΝΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΛΑΔΑΝΙΑ - CISTUIS CRETICUS
Τα φύλλα της λαδανιάς έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε άλλο φυτό στην Ευρώπη
Tο τσάι λαδανιάς είναι τρεις φορές πιο υγιές από όσο το πράσινο τσάι
Προστατεύει την καρδιά τέσσερις φορές καλύτερα από το κόκκινο κρασί και είναι αντιοξειδωτικό είκοσι φορές ισχυρότερο από τον φρέσκο χυμό λεμονιών.
Σε μελέτες τους που πραγματοποιήθηκαν από το ίδρυμα Lefo Ahrensburg, οι ερευνητές ανέδειξαν την λαδανιά ισχυρότερη με διάφορα από  τσάγια, χυμούς και κρασιά ως προς τη δυνατότητά της να εξουδετερώση τις  ελεύθερες ρίζες όπως οι περιβαλλοντικούς ρύπούς και τα επιβλαβή υποπροϊόντα του μεταβολισμού, ενώ περιέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών και είναι ισχυρότερος από τη βιταμίνη Ε και C.
Το γεγονός ότι  είναι επίσης ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα ανακαλύφθηκε στα εργαστηριακά τεστ από το Δρ Vinzenz Nowak από το Bad Iburg. Ήδη ένα φλυτζάνι του τσαγιού ημερησίως είναι ικανό για να υποκινήσει το ανοσοποιητικό σύστημα σημαντικά . Περαιτέρω, ο Δρ Frank Petereit δήλωσε στο πανεπιστήμιο Munster ότι ο Κίστος βοηθά σε πολλές μυκητιακές μολύνσεις όπως mycosis, candida albicans. Επίσης, άλλοι επιβλαβείς μικροοργανισμοί όπως τα βακτηρίδια κολοβακτηριδίου και ελικοβακτηρίδια , το τελευταίο των οποίων προκαλούν τη γαστρίτιδα, καταπολεμώνται  από τον Κίστο.
Ο καθ. Claus Peter Siegers του πανεπιστημίου του Lubeck αποδεικνύει ότι  αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαριά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Στη μελέτη Sieger, οι καπνιστές έπιναν μόνο 50 μιλιγκραμ τσάι Κίστου δύο φορές την ημέρα. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, στο τέλος της εξέτασης, το επίπεδο καδμίου στο αίμα των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά χαμηλότερο από πριν.

Η λαδανιά είναι αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό φυτό που φύεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη και στην Κύπρο.
Αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, όπου είναι κοινό φυτό, στην Κριμαία και στον Καυκάσο.

Η λαδανιά, από βοτανική άποψη, ανήκει στην οικογένεια των Cistaceae και περιλαμβάνει 7 γένη και 160 περίπου είδη, φυτά των παραμεσογείων χωρών και της Αμερικής. Στην Ελλάδα, αυτοφυές είναι το γένος Cistus με 5 αυτοφυή είδη. Αυτά είναι τα Cistus creticus ή incanus (υποείδη- creticus και eriocephalus), Cistus parviflorus, Cistus monspeliensis,Cistus salviifolius και το σπάνιο Cistus laurifolius .
Η φυσική του θέση είναι σε ξηρές, πετρώδεις θέσεις, σε φρύγανα και σε διάκενα δασών, όπου μπορεί να καλύπτει μεγάλες εκτάσεις που ονομάζονται κιστώνες. Ακόμη, ευδοκιμεί σε ξηρές ή και δροσερές ημιορεινές περιοχές, σε φτωχά ξηρικά και ασβεστώδη εδάφη και σχηματίζει αραιές ή πυκνές συστάδες. 
 ΄ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ΄ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ 2,  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΗΛ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ 6944149949

Πηγές: Καββάδα ∆., Βοτανικόν και Φυτολογικόν Λεξικόν σελ. 1934, Αθήνα, 1956. Γεννάδιος Π.Γ. Λεξικό Φυτολογικό, σελ. 512, Αθήνα, 1914. Gunther R.T., “The Greek herbal of DioscuridesOxford, Oxford University Press p.701, 1934. Tecoz Η., Reutter L., Vade Mecum. De Matiere Medicale p.205, 1943. Polunin Ο., Flowers of Greece and the Balkans p.340 Oxford Press, 1980.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

ΑΧΙΛΛΕΙΑ
Το Λαδι Αχιλλαία είναι ένα από τα καλύτερα επουλωτικά έλαια και το ιδανικότερο μαζί με την καλέντουλα, το βαλσαμόχορτο και το άγριο τριαντάφυλλο για την αναγέννηση των ιστών του δέρματος. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό τόσο για τα ξηρά όσο και για τα λιπαρά δέρματα. Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αντιγηραντικό και αντιφλεγμονώδεςς.
 Έχει αντιβακτηριδιακή δράση συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, ενώ είναι ισχυρό ενυδατικό πολύ πλούσιο σε ταννίνες και φλαβονίνες. Προάγει τη λείανση των ουλών και βοηθά στην αντιμετώπιση των ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη και μέχρι έξι μήνες μετά για αυτό και συστήνεται συχνά σε εγκύους. Συμβάλει στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα, τη ψωρίαση, την ακμή, κατάλληλο για την αντιμετώπιση και πρόληψη των μελανών κηλίδων και πανάδων στα χέρια και το πρόσωπο. 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β  είναι εξαιρετικά διεισδυτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των ρυτίδων.
Ενυδατικό και προστατευτικό, επανορθώνει τις ξηρές και πολύ ξηρές επιδερμίδες
Απαλότητα, λάμψη, ζωντάνια και ελαστικότητα είναι τα αποτελέσματα που θα παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας και στα μαλλιά σας μετά από λίγες μέρες μόνο χρήσης.

 ΑΡΓΚΑΝ
Χάρη στη υψηλή περιεκτικότητα του Argan σε βιταμίνη Ε είναι μακράν το πιο ενυδατικό, θρεπτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό έλαιο. Είναι ιδανικό για σπασμένα και εύθραυστα νύχια, για ταλαιπωρημένα μαλλιά ή για μαλλιά με πιτυρίδα
 Περιέχει  ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες - που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος,  λιπαρά οξέα, Ωμέγα-9 και 6, καθως και σημαντικό ποσοστό λινολεικού οξέος, που λειτουργεί σαν αδιαβροχοποιητής του δέρματος, δημιουργώντας ένα φράγμα προστασίας και διατηρώντας την ελαστικότητα του
Επιπλεον, περιέχει σκουαλινη, ένα μοναδικό και σπάνιο στοιχείο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος. 


AΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ
Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες A & E, και είναι συμβατό με τα λιπίδια της επιδερμίδας
Προσφέρει ενυδάτωση, τροφή και αφήνει την επιδερμίδα αναζωογονημένη και απαλή
Αποτελεί ιδανικό φορέα αιθερίων ελαίων για μασάζ και ενυδατικό σώματος μετά το μπάνιο, ειδικά για την ξηρή επιδερμίδα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από την αγαπημένη σας κρέμα ενυδάτωσης για επιπλέον ενυδάτωση ή για την απομάκρυνση του μακιγιάζ στα μάτια, θρέφοντας και τονώνοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.


ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ
Λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αμυχές, πρηξίματα, κοψίματα (θα τη βρείτε ως συστατικό σε προϊόντα ξυρίσματος), μελανιές και εκδορές, αλλά και για την περιποίηση των εξωτερικών αιμορροϊδων καθώς παρουσιάζει στηπτικές, αιμοστατικές και παυσίπονες ιδιότητες.
 Λέγεται πως η στηπτικές ιδιότητες της Αμαμελίδας συμβάλουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο κλείσιμο των ανοιχτών πόρων. To έλαιο Αμαμελίδας θεωρείται ιδανικό για προϊόντα ματιών καθώς θεωρείται πως μειώνει τις "σακούλες" κάτω από τα μάτια. Η ιδιότητα της Αμαμελίδας να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, την καθιστά κατάλληλη και για την περιποίηση της φλεβίτιδας. Ιδανική για την περιποίηση των συγκαμάτων των βρεφών. 


ΑΡΝΙΚΑ
Χρησιμοποιείται ευρέως   σε θεραπευτικά μασάζ για την θεραπεία και την βελτίωση ασθενειών όπως:   της οστεοαρθρίτιδας, των νευραλγιών, των αιματωμάτων, των διαστρεμμάτων, των εξαρθρώσεων, των μωλώπων, των οιδημάτων λόγω θλάσης, των ρευματοειδών πόνων των αρθρώσεων και των μυών, των πόνων της πλάτης και των ώμων, της ακαμψίας των αρθρώσεων, της νευρωτικής αλωπεκίας και της φλεβίτιδας, για την μείωση του μετεγχειρητικού οιδήματος και του πόνου, σαν θερμαντικό μασάζ πριν από κάθε άθληση αλλά και σαν χαλαρωτικό μασάζ μετά από την άθληση.

ΑΛΟΗ
Οι βασίλισσες της Αιγύπτου τη λάτρευαν, οι έλληνες και οι Ρωμαίοι γιατροί τη χρησιμοποιούσαν ανελλιπώς ενώ ο Μ. Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό προκειμένου να εξασφαλίσει άφθονες ποσότητες αλόης για να γιατρεύει τους στρατιώτες του.Προστατεύει συσφίγγει, ενυδατώνει και καταπραΰνει, ενεργοποιεί την αναδόμηση των κυττάρων, Ιδανικό για εγκαύματα.

ΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ – ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ
Γνωστό από την αρχαιότητα ως το λάδι που χρησιμοποιούσαν οι Σπαρτιάτες στρατιώτες για την επούλωση των πληγών τους. Περιέχει βιταμίνες Α,Β1,Β2,Β6, D, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.
Εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ισχιαλγία και για κάθε πόνο ρευματικό, πόνους αρθρώσεων και την υδρωπικία. Είναι κατάλληλο για κάθε είδους πληγές και χτυπήματα, μώλωπες και εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη και αιμορροΐδες . Επίσης για κράμπες, πιασίματα, ψύξεις, νευραλγίες και πονοκέφαλους.


ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ
Παραδοσιακά γνωστό για την τονωτική του δράση στα μαλλιά, είναι ιδανικό για γυναίκες και άνδρες με μόνιμο ή εποχικό πρόβλημα τριχόπτωσης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα. Προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Αποτελεί ιδανική φροντίδα για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Eπίσης χρησιμοποιείται παραδοσιακά σαν ανακουφιστικό των κουρασμένων μυών και των ταλαιπωρημένων αρθρώσεων.
 Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού για 2-3 λεπτά. Αφήστε το να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ
Είναι καταπραϋντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή για λιπαρές επιδερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6,C και Ε. Είναι ιδανικό για το ερεθισμένο δέρμα και για τη περιποίηση δερματοπαθειών όπως είναι τα εκζέματα και η ακμή. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες χρησιμοποιείται για καθαρισμό προσώπου, ντεμακιγιάζ και ενυδάτωση.
 Ιδανικό συστατικό για καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και μαλλιών, για lip balms και φυσικά για σαπούνια. Χρησιμοποιήστε το αυτούσιο ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια. Επίσης αποτελεί πολύ καλή βάση για προϊόντα μασάζ.

ΚΑΡΟΤΕΛΑΙΟ
To Καροτέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Beta-Carotene, σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες Α, B, C, D & E, καθώς και σε λιπαρά οξέα (κυρίως Petroselinic Acid). Για το λόγο αυτό, το Καροτελαιο θεωρείται ένα από τα κορυφαία λάδια για την περιποίηση της επιδερμίδας. Ενυδατώνει, θρέφει και ταυτόχρονα συμβάλει αποφασιστικά στην ίαση και αναγέννηση της ταλαιπωρημένης και "γερασμένης" επιδερμίδας, καθώς και στην αναζωογόνηση των μαλλιών.
Λόγω του μοναδικού συνδυασμού Beta-Carotene και βιταμινών, το Καροτελαιο χρησιμοποείται ευρέως σε προϊόντα after sun (προστασιάς από τον ήλιο) καθώς και σε καλλυντικά που απευθύνονται στη περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας.

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ-COCONUT
 Χρησιμοποιείται για μασάζ (συνήθως μαζί με αμυγδαλέλαιο) αλλά και ως λάδι μπάνιου ή φυσικό αντισηπτικό. Βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού pH της επιδερμίδας και δεν φράζει τους πόρους. Περιέχει βιταμίνες Α,Β,Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Παρόλο που είναι συμβατό για κάθε τύπο επιδερμίδας επειδή είναι ότι πλησιέστερο στο ανθρώπινο υποδόριο ιστό, συνήθως χρησιμοποιείται σε λιπαρές επιδερμίδες. 
ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ
Ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων.
Πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα, οξέα με αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να "παγιδεύει" την υγρασία της επιδερμίδας - εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της. 
Δημιουργεί υπέροχο αφρό σαν συστατικό σαπουνιών

ΚΙΣΣΟΣ
Το λάδι Κισσού είναι το αποτελεσματικότερο λάδι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς έχει την ιδιότητα να διαλύει τις υδρολιπώδεις περιοχές του σώματος. Λειτουργεί μειώνοντας την κατακράτηση υγρών και βοηθώντας στην απομακρυνσή τους από τον οργανισμό. Χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή προϊόντων αδυνατίσματος καθώς και στην πρόληψη των ευρυαγγείων. 

ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
 Είναι πλούσιο σε φωσφολιπίδια βιταμίνη Ε και λεκιθίνη, ουσίες που αναζωογονούν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Είναι πολύ χρήσιμο ως μάσκα για πολύ ξηρά μαλλιά, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη ξηρότητα ή κρούστα στο τριχωτό της κεφαλής. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η αποτελεσματικότητά του ως αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB . Η Aγιουρβέδικη ιατρική χρησιμοποιεί χλιαρό σησαμέλαιο ως λάδι μασάζ και θεωρείτε ως εμπειρία μοναδική. Μερικά λεπτά μασάζ καθημερινά με μερικές σταγόνες σησαμέλαιο στα πόδια, μας βοηθά να τα κρατήσουμε ζεστά σχεδόν όλη την ημέρα. Είναι ιδανικό για σκασμένα χέρια και πόδια κατά την διάρκεια του χειμώνα ενώ θεωρείται αποτελεσματικό λάδι για ρευματισμούς

ΣΙΤΕΛΑΙΟ
 Έλαιο  με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Προέρχεται από το φυτό Triticum vulgare και συχνά αποκαλείται και λάδι από φύτρο σίτου. Το σιτέλαιο βοηθάει στην αναδόμηση των ιστών της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη ξηρότητα του δέρματος και είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδοτικό. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2,Β3,Β6,C,D,F, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία

 ΣΤΑΦΥΛΕΛΑΙΟ
 Πλούσιο σε Λινολεϊκό Οξύ (Linoleic Acid) το οποίο έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Το Λινολεϊκό Οξύ αναζωογονεί τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθειά ενυδάτωση. Επίσης περιέχει βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β6 και Ε. 
Προστατεύει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια ,αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, ενισχύει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, αποκαθιστά την ισορροπία του PH.
Αντιοξειδωτικό και ισχυρό αντιφλεγμονώδες!
Προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου, ελαστίνης και τονώνει την επιδερμίδα!

ΣΥΜΜΗΔΑ
Το λάδι σημύδας οχι μόνο προλαμβάνει εντυπωσιακά τη δημιουργία της κυτταρίτιδας όπου υπάρχει προδιάθεση, αλλά βελτιώνει κιόλας ουσιαστικά την υφή του δέρματος στα σημεία που έχει ήδη εκδηλωθεί η κυτταρίτιδα.
Επιτυγχάνεται λείανση και σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας που διατηρεί τη φυσική της υγρασία και απαλότητα, μέσα από μια διαδικασία τόνωσης του κυκλοφορικού και ενεργοποίησης του μεταβολισμού.


ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ
 Το λαδι Jojoba έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο έλαιο, η οργανική του σύνθεση είναι πολύ κοντινή στη σύνθεση του σμήγματος (sebum) της ανθρώπινης επιδερμίδας. Στη πραγματικότητα "μιμείται" τα φυσικά κολαγόνα του δέρματος. Έτσι είναι ιδιαίτερα ενυδατικό, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα. Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα Ε), είναι από τα καλύτερα λάδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο SPF 5 που το καθιστά ιδανικό για την φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι
ΦΥΚΙΑ
Καταπολεμά τα ένζυμα που ευθύνονται για τη καταστροφή του κολλαγόνου στην επιδερμίδα (anti-collagenase properties), ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης. 
Χρησιμοποιείται εκτεταμένα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα του σε ιώδιο έχει ευεργετική δράση. Είναι  το πιο διεισδυτικό έλαιο, γι' αυτό και φθάνει μέχρι την τελευταία στοιβάδα του δέρματος, έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, μαλακώνει την επιδερμίδα, ο συνδυασμός του με τον κισσό θεωρείται ο ιδανικότερος για την κυτταρίτιδα και τη σύσφιξη,

ΧΑΜΟΜΗΛΕΛΑΙΟ
 Γνωστό για τις αντισυπτικές του ιδιότητες "ηρεμεί" την ερεθισμένη επιδερμίδα και την προστατεύει από τοπικές λοιμώξεις και μυκητιάσεις, πολύτιμο συστατικό για προϊόντα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.
 Συμβάλει στην περιποίηση των κουρασμένων, πονεμένων ή "πιασμένων" μυών καθώς και στην ανακούφιση (με απαλό μασάζ) από τους ρευματικούς πόνους. Χαλαρώνει το σώμα και αντιμετωπίζει το "σφίξιμο" των μυών που αποτελεί αποτέλεσμα του καθημερινού stress. 
Κατάλληλο για καθαρισμό προσώπου, ντεμακιγιάζ και συγκάματα βρεφών.

 


¨ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ¨  Τσικριτζή 2, Ηράκλειο Κρήτης
Εμπόριο ειδών υγιεινής διατροφής.